0516 514363

Nieuwbouw bungalows en appartementen

Onlangs is “Sinnesicht” in Haulerwijk geopend. De nieuwbouw bestaat uit zes bungalows en vijftien appartementen. Alle appartementen en bungalows zijn levensloopbestendig, energiezuinig en gasloos.

In Haulerwijk hebben we een project van 6 bungalows en 15 appartementen ontwikkelt, op de markt gebracht en gebouwd. Als Bouwbedrijf Buiteveld hebben we dit project zelf ontwikkelt en geheel gerealiseerd.

Voordat we hiermee konden starten hebben een aantal mensen uit Haulerwijk (vanuit het Dorpsbelang) inititiaf genomen om een dergelijke nieuwbouw van de grond te krijgen. De heer J. Hummel en de heer P. Akkerman hebben hierin het meeste voorwerk verricht.

Op 25 september 2020 was het dan ook aan deze beide heren de eer om deze nieuwbouw te openen door het onthullen van de projectnaam “Sinnesicht”.

Wethoudster Fimke Hylkema sprak lovende woorden over deze vorm van “Mienskip”.

De bewoners van deze nieuwbouw kunnen waar nodig zorg aanvragen bij het naast gelegen bij het woonzorgcentrum “Sinnehiem”.

Stijlvol wonen aan de Houtwal te Oosterwolde

Aan de Houtwal in Oosterwolde ontwikkelt Bouwbedrijf Buiteveld 4 riante en luxe appartementen.

Elk appartement beschikt over een ruime garage en extra parkeerplaats op eigen terrein.

De woningen worden duurzaam verwarmd met behulp van vloerverwarming, zijn goed geïsoleerd en worden ieder voorzien van zonnepanelen.

Herbouw Ko-bus woonzorgboerderij Zeijerveen

Vorige week is de herbouw van Ko-bus opgeleverd. We zijn trots op alle betrokkenen en dankbaar voor deze mooie opdracht.

Ko-bus is er voor:
– Kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking
– Kinderen en jongeren met een stoornis in het autistisch spectrum
– Kinderen met ADHD
– Kinderen en jongeren met gedragsproblemen
– Jongeren die niet of moeilijk plaatsbaar zijn in het reguliere werk, of die geen vervolg opleiding kunnen volgen.

Sinnesicht Haulerwijk

Gelegen in het levendige dorp Haulerwijk ontwikkelt Bouwbedrijf Buiteveld in samenwerking met HJK architecten en pandomo makelaars het project Sinnesicht bestaande uit 6 bungalows en 15 appartementen. Het complex komt in de directe nabijheid van diverse voorzieningen en winkels.

De comfortabele bungalows en appartementen kenmerken zich door de ruime plattegronden, zijn gasloos en onderhoudsarm.

Duurzaam en energiezuinig

De woningen worden gasloos uitgevoerd, zijn goed geïsoleerd en volledig verwarmd middels vloerverwarming. Een duurzame luchtwaterpomp in combinatie met een opslagvat verzorgt de verwarming en het warme water. De buitenunit van de warmtepomp wordt op de platte daken geplaatst. De combinatie van ontwerp, isolatie en installatie zal zorgen voor een comfortabele woning, een lage energierekening en een verantwoorde bijdrage aan een duurzame toekomst

Architectuur en uitstraling

Bij de nieuw te ontwikkelen appartementen en bungalows is qua materialisatie en uitstraling aansluiting gezocht bij het naastgelegen zorgcentrum Sinnehiem. Verschillende kleuren metselwerk, diverse wijzes waarop de balkons wel of niet gekoppeld zijn en de afwijkende detaillering van de entree van het appartementencomplex moet een speels beeld opleveren.
Zowel de woningen als de appartementen kennen een ruime woningplattegrond met een grote woonkamer en twee slaapkamers met terras (of balkon; appartementen op de 1e verdieping). Ook beschikken alle wooneenheden over een eigen parkeerplaats. Het gebied tussen de appartementen en de bungalows wordt breed opgezet; de kwaliteit van deze ruimte wordt versterkt door een rustige bestrating en groene erfafscheidingen.

5 Woningen te Warten

Aan de Hoofdstraat in Warten hebben we in 2017/ 2018 5 woningen gerealiseerd in eigen beheer. Woningbouwvereniging Elkien had in de dorpskern een aantal oude woningen afgebroken en liet het terrein braak liggen, zonder nieuwe plannen. Wij hebben er 2 twee onder één kap woningen en 1 vrijstaande woning ontwikkeld. Passend in het dorp met zadeldaken en de kleur/ stand van de daken is eveneens aangepast aan de bestaande woningdaken in de straat.

De woningen werden in no-time verkocht, waarna met de bouw gestart werd. Van de nieuwe bewoners hebben 4 kopers gekozen voor de straatgerichte variant en 1 voor de tuingerichte variant. Het is zeker een aanwinst voor het dorp Warten geworden!

Energiezuining – gasloos

De woningen hebben een hoge duurzaamheidswaarde; de woning zijn zeer goed geïsoleerd en zijn zeer energiezuinig. Op de daken zijn zonnepanelen aangebracht, waardoor in elektrisch voor eigen gebruik grotendeels zelf wordt voorzien. Één woning is zelfs gasloos; deze woning is voorzien een lucht/water warmtepomp in combinatie met PV-panelen. Alle woningen kunnen als gevolg van het laagtemperatuursysteem in de toekomst moeiteloos overstappen naar gasloos wonen. Dit is het bouwen voor de toekomst.

4 Vrijstaande Gelijkvloerse Woningen te Appelscha

Op het voormalig Haramba terrein zijn 4 vrijstaande, gelijkvloerse woningen gerealiseerd. De woningen zijn ontworpen door Bouwkundig Tekenbureau J. Kok te Donkerbroek.In samenwerking met de SOM zijn de woningen gebouwd in opdracht van de families Platteschor, Visser, de Jong en Dijkstra.

Bij de bouw kon gekozen worden voor een straat- of tuingerichte variant. Een woning is uitgevoerd als straatgericht, terwijl de andere drie kopers de woonkamer met uitzicht op de tuin gekozen hebben.

Luxe en Energiezuinig

Deze luxe uitgevoerde leeftijdsbestendige woningen hebben alle leefruimte op de begane grond. Op de verdieping is nog wel een zolderberging. De woningen staan op royale kavels in de bebouwde kom, zijn zeer ruim van binnen en beschikken over een royale tuin met terras.

De woningen zijn zeer energiezuinig door een hoge isolatiegraad en de zonnepanelen op het dak zorgen grotendeels voor de eigen energievoorziening.

Zandroos – Gezamenlijke woongroep locatie

22 appartementen te Diever – project Zandroos

In 2017 is Bouwbedrijf Buiteveld als beoogde bouwer opgenomen in het bouwteam. Met behulp van diverse duurzame eisen en wensen, en met een ontwerp van Harry Mars i.c.m. met Jorrit Kok is samen met installateur Bakker (Oosterwolde) een uitvoeringsplan ontwikkeld.

Er zijn 22 woningen en 2 gemeenschappelijke ruimten met Woningborg-certificaat gebouwd. Hierbij zijn diverse duurzame maatregelen doorgevoerd, zoals: gasloos verwarmen, houten gevelbekledingen en houten galerij en balkons, stralingsarme installaties, lariks gevelkozijnen etc.

Ook het verzorgen van de infra-werkzaamheden (de rijbaan, de parkeerplaatsen, riolering en semi-openbare straatverlichting) behoort tot onze opdracht. Zo zijn de parkeerplaatsen met “padvast” materiaal (in plaats van betonnen klinkers) gerealiseerd.

Het dak is voorzien van een mossedum bedekking en zonnepanelen.

Project Zandroos Diever wordt uitgelicht in het magazine Bouwen in het Noorden. Door de volgende link te openen kunt u meer lezen over dit project: Noorden 92 2019 06. Zandroos