0516 514363

Aan- en verbouw woning Midsbuorren Warten

De woning was verzakt, slecht geïsoleerd en naar huidige maatstaven te klein. Afbreken en complete nieuwbouw leekt een goede oplossing maar hoogstwaarschijnlijk was er dan geen vergunning mogelijk door de ligging van het perceel t.o.v. de tegenoverliggende scheepswerf. Echter aan de andere zijde van de woning bevindt zich het prachtige open Friese landschap met groots uitzicht over landerijen en wateren.

Vele ontwerpen zijn gemaakt voor de recente eigenaren, de familie Constandse, opdracht konden geven voor het definitieve plan. Daarin is de woning voorzien van een nieuwe paalfundering en een geïsoleerde betonnen begane grondvloer. De woning is door een complete make-over van fundering tot nok en de ruime aanbouw een heerlijke woonplek geworden.

Cape Cod

De aanbouw is grotendeels bekleed met Cape Cod –chanelsiding (breed); een houtsoort die zeer onderhoudsarm en duurzaam is, waardoor de aanbouw heel duidelijk te onderscheiden is van het oude bestaande huis. Op de begane grond vormen de twee grote schuifpuien voor verbondenheid met het achterliggende landschap.

Tuinkamer te Warten

Een aanbouw die het gevoel moest geven van comfortabel buiten zijn; dat was de wens van de familie Bijlsma – Gerlsma aan de Midsbuorren te Warten. Het ontwerp van 372 werd gemaakt door Dorenbos Architecten en in 2016 werd het door Bouwbedrijf Buiteveld uitgevoerd.

Het buitengevoel is gerealiseerd door de compleet glazen pui aan de oostkant en de volledig van een schuifpui voorziene zuidkant, aansluitend op het terras.

Zink

Naast het vele glas is een ander in het oog springend materiaal gebruikt: gepatineerd zinken felsbanen (horizontaal toegepast) ! Zeer eigentijds en bijdragend aan de luxe uitstraling.

Woonboerderij met bijgebouw te Oosterwolde

In het dorp Oosterwolde nabij de sluis is deze karakteristieke jaren 30 boerderij (de Nanningahoeve) verbouwd tot een luxe woonboerderij in opdracht van de familie Hofstra – Vos.

De oppervlakte van het woongedeelte is maar liefst 1325m3. Het ontwerp van de aan- en verbouw is van Ekhardt en Leeuwenstein Architecten uit Elsloo/ Amsterdam.

Bijzonder Bijgebouw

Bij de boerderij is een nieuw bijgebouw geplaatst waarin o.a. meerdere garages en opslagruimtes zijn gehuisvest. Dit bijgebouw staat achter op het perceel en doet in haar hoofdvorm denken aan de oude wagenbergingen die veelal bij boerderijen te vinden waren.

Woonboerderij te Hempens

Na een proces van wikken, wegen, ontwerpen en aanpassen door de opdrachtgever, de familie Verwey – de Winter, de architect (Penta Architecten uit Harlingen) en Bouwbedrijf Buiteveld is deze aan- en verbouw van een oude boerderij in het pittoreske Hempens onder de rook van de stad Leeuwarden. De bestaande stal zou aanvankelijk gehandhaafd blijven, maar de constructieve ingrepen waren te groot.

Er werd besloten tot nieuwbouw, waarbij de oude gevelsteen gebikt en hergebruikt is. Ook zijn er oude rondhouten spanten hergebruikt om iets van de authentieke uitstraling te behouden. Een prachtige balustrade boven de keuken/ woonkamer vormt de verbinding tussen de master bedroom en de slaapvertrekken van de kinderen.

Paardenstallen

Op het enorme perceel is ook nog een ruim paardenverblijf gerealiseerd, zodat ook de agrarische oorsprong enigszins behouden is gebleven.