0516 514363

Nieuw dak voor woonboerderij

Nieuw dak voor woonboerderij.

De woonboerderij aan de Weeperpolder 42 in Oosterwolde hebben we onlangs voorzien van nieuwe dakpannen, dakramen en een fraaie dakkapel.

 

Vernieuwbouw sanitaire gebouwen RCN De Roggeberg te Appelscha

Als nieuw! Voor camping RCN De Roggeberg in Appelscha hebben we twee bestaande sanitairgebouwen vernieuwd. Het resultaat mag er zijn!

RCN De Roggeberg heeft ons gevraagd een plan te maken om de bestaande sanitairgebouwen te vernieuwen.
Wij hebben hierbij niet alleen het uiterlijk, maar ook de functionaliteit van de gebouwen opgewaardeerd; zo zijn de gevels bekleed met verduurzaamde delen en is het interieur voorzien van nieuw tegelwerk en was- en douchecabines.
Daarnaast hebben we de gebouwen vergroot door het aanbrengen van familiedouches en een overdekte gang langs de toiletten.
Al met al een zeer geslaagde opwaardering c.q. vernieuwing waar RCN als ook wij zeer tevreden over zijn.

Kwaliteitsverbetering & onderhoud sociale huurwoningen

Kwaliteitsverbetering, onderhoud, renovatie en energie-upgrade. Wij hebben voor diverse woningcorporaties en zorginstellingen inmiddels bij meer dan 2500 woningen (in bewoonde situatie) diverse werkzaamheden mogen uitvoeren.

Wij komen bij mensen “over de vloer”. Daarom vinden wij het volgende erg van belang bij een groot-onderhoudsproject, een renovatie of een kwaliteitsverbetering:

  1. Een goed doordacht en helder proces.
  2. Goede communicatie met de bewoners: wanneer gebeurt er wat.
  3. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt.
  4. Inzet van ervaren vaklieden die weten hoe ze in bewoonde situatie hun werkzaamheden dienen te doen en de bewoners op correcte wijze hierbij betrekken.
  5. Flexibiliteit: kunnen anticiperen op onvoorziene omstandigheden.

Veelal maken wij het plan van aanpak welke is afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Hierbij verzorgen wij ook vaak de benodigde opnames. Om te komen tot een afgewogen plan stellen wij scenario’s op waarmee de opdrachtgever tot beslissingen kan komen.

Tuinkamer te Warten

Een aanbouw die het gevoel moest geven van comfortabel buiten zijn; dat was de wens van de familie Bijlsma – Gerlsma aan de Midsbuorren te Warten. Het ontwerp van 372 werd gemaakt door Dorenbos Architecten en in 2016 werd het door Bouwbedrijf Buiteveld uitgevoerd.

Het buitengevoel is gerealiseerd door de compleet glazen pui aan de oostkant en de volledig van een schuifpui voorziene zuidkant, aansluitend op het terras.

Zink

Naast het vele glas is een ander in het oog springend materiaal gebruikt: gepatineerd zinken felsbanen (horizontaal toegepast) ! Zeer eigentijds en bijdragend aan de luxe uitstraling.

Woonboerderij met bijgebouw te Oosterwolde

In het dorp Oosterwolde nabij de sluis is deze karakteristieke jaren 30 boerderij (de Nanningahoeve) verbouwd tot een luxe woonboerderij in opdracht van de familie Hofstra – De Vos.

De oppervlakte van het woongedeelte is maar liefst 1325m3. Het ontwerp van de aan- en verbouw is van Ekhardt en Leeuwenstein Architecten uit Elsloo/ Amsterdam.

Bijzonder Bijgebouw

Bij de boerderij is een nieuw bijgebouw geplaatst waarin o.a. meerdere garages en opslagruimtes zijn gehuisvest. Dit bijgebouw staat achter op het perceel en doet in haar hoofdvorm denken aan de oude wagenbergingen die veelal bij boerderijen te vinden waren.