0516 514363

Stijlvol wonen aan de Houtwal te Oosterwolde

Aan de Houtwal in Oosterwolde ontwikkelt Bouwbedrijf Buiteveld 4 riante en luxe appartementen.

Elk appartement beschikt over een ruime garage en extra parkeerplaats op eigen terrein.

De woningen worden duurzaam verwarmd met behulp van vloerverwarming, zijn goed geïsoleerd en worden ieder voorzien van zonnepanelen.

Herbouw Ko-bus woonzorgboerderij Zeijerveen

Vorige week is de herbouw van Ko-bus opgeleverd. We zijn trots op alle betrokkenen en dankbaar voor deze mooie opdracht.

Ko-bus is er voor:
– Kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking
– Kinderen en jongeren met een stoornis in het autistisch spectrum
– Kinderen met ADHD
– Kinderen en jongeren met gedragsproblemen
– Jongeren die niet of moeilijk plaatsbaar zijn in het reguliere werk, of die geen vervolg opleiding kunnen volgen.

Sinnesicht Haulerwijk

Gelegen in het levendige dorp Haulerwijk ontwikkelt Bouwbedrijf Buiteveld in samenwerking met HJK architecten en pandomo makelaars het project Sinnesicht bestaande uit 6 bungalows en 15 appartementen. Het complex komt in de directe nabijheid van diverse voorzieningen en winkels.

De comfortabele bungalows en appartementen kenmerken zich door de ruime plattegronden, zijn gasloos en onderhoudsarm.

Duurzaam en energiezuinig

De woningen worden gasloos uitgevoerd, zijn goed geïsoleerd en volledig verwarmd middels vloerverwarming. Een duurzame luchtwaterpomp in combinatie met een opslagvat verzorgt de verwarming en het warme water. De buitenunit van de warmtepomp wordt op de platte daken geplaatst. De combinatie van ontwerp, isolatie en installatie zal zorgen voor een comfortabele woning, een lage energierekening en een verantwoorde bijdrage aan een duurzame toekomst

Architectuur en uitstraling

Bij de nieuw te ontwikkelen appartementen en bungalows is qua materialisatie en uitstraling aansluiting gezocht bij het naastgelegen zorgcentrum Sinnehiem. Verschillende kleuren metselwerk, diverse wijzes waarop de balkons wel of niet gekoppeld zijn en de afwijkende detaillering van de entree van het appartementencomplex moet een speels beeld opleveren.
Zowel de woningen als de appartementen kennen een ruime woningplattegrond met een grote woonkamer en twee slaapkamers met terras (of balkon; appartementen op de 1e verdieping). Ook beschikken alle wooneenheden over een eigen parkeerplaats. Het gebied tussen de appartementen en de bungalows wordt breed opgezet; de kwaliteit van deze ruimte wordt versterkt door een rustige bestrating en groene erfafscheidingen.

Faunaflat te Donkerbroek

De meest bijzondere woning die we de laatste jaren hebben opgeleverd is de faunaflat te Donkerbroek. In opdracht van de Provinsje Fryslân is als bij-opdracht van de aanleg van de vernieuwde provinciale weg N381 een toren gebouwd, waarin diverse diersoorten kunnen vertoeven.

Van insecten tot muizen, van vogels tot marters en eekhoorns, allen moeten een plekje kunnen vinden in dit creatieve bouwwerk.

Van Villawijk tot Vogelhuis

Dit bouwwerk toont aan dat Bouwbedrijf Buiteveld geen uitdaging uit de weg gaat. Wij bouwen in opdracht alles wat mogelijk is en soms zelfs dat wat onmogelijk lijkt. In overleg is er veel mogelijk; wij zijn betrokken bouwers en doen dat graag!

Verandawoningen aan het Bynt te Leeuwarden

In de nieuwe wijk Techum, onderdeel van de Zuidlanden van Leeuwarden zijn aan het Bynt deze 6 verandawoningen in 2018 opgeleverd. Deze woningen zijn licht en ruim, zonnig door de grote veranda op het zonnige zuiden en ruim door de hoge gootlijn; met name op de 1e verdieping zijn de slaapkamers verrassend groot. Leuk detail zijn de huisnummers uitgevoerd in prefab beton boven de voordeuren.

Ongeveer dezelfde woningen (een rijtje van 4 en een rijtje van 5 woningen ) zijn twee jaar eerder opgeleverd in de naastgelegen wijk Jabikswoude Goutum aan de Bouweslaan. De woningen zijn ontworpen door architectenburo Wijffels uit Heerenveen.

Zonnepanelen

Ook deze woningen zijn zeer energiezuinig en ze zijn alle voorzien van zonnepanelen op de verandadaken. Een aantal bewoners heeft er voor gekozen nog extra panelen aan te leggen op de daken, waardoor zij (bijna) geheel zelfvoorzienend van elektrisch zijn. Voor wat betreft de verwarming zijn deze woningen allemaal aangesloten op stadsverwarming.

5 Woningen te Warten

Aan de Hoofdstraat in Warten hebben we in 2017/ 2018 5 woningen gerealiseerd in eigen beheer. Woningbouwvereniging Elkien had in de dorpskern een aantal oude woningen afgebroken en liet het terrein braak liggen, zonder nieuwe plannen. Wij hebben er 2 twee onder één kap woningen en 1 vrijstaande woning ontwikkeld. Passend in het dorp met zadeldaken en de kleur/ stand van de daken is eveneens aangepast aan de bestaande woningdaken in de straat.

De woningen werden in no-time verkocht, waarna met de bouw gestart werd. Van de nieuwe bewoners hebben 4 kopers gekozen voor de straatgerichte variant en 1 voor de tuingerichte variant. Het is zeker een aanwinst voor het dorp Warten geworden!

Energiezuining – gasloos

De woningen hebben een hoge duurzaamheidswaarde; de woning zijn zeer goed geïsoleerd en zijn zeer energiezuinig. Op de daken zijn zonnepanelen aangebracht, waardoor in elektrisch voor eigen gebruik grotendeels zelf wordt voorzien. Één woning is zelfs gasloos; deze woning is voorzien een lucht/water warmtepomp in combinatie met PV-panelen. Alle woningen kunnen als gevolg van het laagtemperatuursysteem in de toekomst moeiteloos overstappen naar gasloos wonen. Dit is het bouwen voor de toekomst.

Monumentale nieuwbouw

In opdracht van de familie Van der Graaf – Dijkstra hebben we in 2015 deze monumentale woning aan de Paalakkers te Appelscha gebouwd. Een gedurfd project; de eigenaren waren gehecht aan dit plekje aan de rand van het bos aan de rand van het dorp; de bestaande woning werd afgebroken en het ontwerp van Kwint Architecten te Haren werd opdracht.

Een riante woning van 380m2 op een ruime kavel leverde een prachtige leefplek op, waar de familie dagelijks van geniet.

Bijzondere steen

De woning is opgetrokken uit zeer speciale steen. De steen heeft een maatvoering 115×230 in plaats van de gebruikelijke maat van 100×210. De van oorsprong gele Duitse baksteen is als gevolg van het behandelen in een “smooroven”in Denemarken getransformeerd tot de prachtige natuurlijke kleur welke de uitstraling van de woning bepaalt. Daarnaast heeft deze woning ook een spectaculair interieur met verrassende elementen als een balustrade en een serre-achtige tuinkamer. Tot slot maakt de smaakvol ingerichte tuin met o.a. oude fruitbomen het plaatje compleet.

Compacte woning te Makkinga

Bijna verscholen in het landschap tussen Makkinga en Donkerbroek aan de Balkweg is deze compacte, maar zeer complete woning van 190m2 gebouwd.

Deze woning is ontworpen door architectenbureau DP6 Architectuur Studio Delft. De woning is gebouwd in 2014 in opdracht van dhr. F.M. Gerdes

Fotogeniek plaatje

Het ontwerp is zeer strak van detaillering: kozijnloze binnendeuren, veel glas, een strakke gietvloer en idem plafonds. Nergens zijn aftimmerlatten, plinten en/of architraven toegepast. De woning wordt in zeer veel publicaties over moderne architectuur opgenomen. Wij laten een paar van deze prachtige foto’s op deze website zien en beoordeelt u zelf.

Eigenzinnige nieuwbouw woning te Elsloo

Aan de Kloosterweg te Elsloo hebben we in 2017 deze eigenzinnige woning opgeleverd. Door de eigenaren van Groepsaccommodatie de Vrije Vogel, de familie Elsenaar, is deze woning die dient als bedrijfswoning zelf ontworpen. Het ontwerp is uitgewerkt door Bouwkundig Tekenbureau J. Kok uit Donkerbroek.

Panorama uitzicht vanuit woonkamer en vanaf terras

De woning lijkt te bestaan uit twee rechthoekige dozen die haaks op elkaar zijn geplaatst. Op de onderste verdieping, die verdiept in de grond is gebouwd, bevinden zich de slaapvertrekken, de natte cellen en de technische ruimte. Op de verdieping bevindt zich de grote living met kookgedeelte en een groot terras met fantastisch uitzicht op het weidse natuurgebied grenzend aan de weg waaraan deze woning is gebouwd.

4 Vrijstaande Gelijkvloerse Woningen te Appelscha

Op het voormalig Haramba terrein zijn 4 vrijstaande, gelijkvloerse woningen gerealiseerd. De woningen zijn ontworpen door Bouwkundig Tekenbureau J. Kok te Donkerbroek.In samenwerking met de SOM zijn de woningen gebouwd in opdracht van de families Platteschor, Visser, de Jong en Dijkstra.

Bij de bouw kon gekozen worden voor een straat- of tuingerichte variant. Een woning is uitgevoerd als straatgericht, terwijl de andere drie kopers de woonkamer met uitzicht op de tuin gekozen hebben.

Luxe en Energiezuinig

Deze luxe uitgevoerde leeftijdsbestendige woningen hebben alle leefruimte op de begane grond. Op de verdieping is nog wel een zolderberging. De woningen staan op royale kavels in de bebouwde kom, zijn zeer ruim van binnen en beschikken over een royale tuin met terras.

De woningen zijn zeer energiezuinig door een hoge isolatiegraad en de zonnepanelen op het dak zorgen grotendeels voor de eigen energievoorziening.