0516 514363

Aan- en verbouw woning Midsbuorren Warten

De woning was verzakt, slecht geïsoleerd en naar huidige maatstaven te klein. Afbreken en complete nieuwbouw leekt een goede oplossing maar hoogstwaarschijnlijk was er dan geen vergunning mogelijk door de ligging van het perceel t.o.v. de tegenoverliggende scheepswerf. Echter aan de andere zijde van de woning bevindt zich het prachtige open Friese landschap met groots uitzicht over landerijen en wateren.

 • Oppervlakte
  Uitbreiding 41m2, verbouw bg 70m2, verdieping 48m2
 • Opdrachtgever
  Fam. D. Constandse en F. Groenendal
 • Architect
  Jorrit Kok bouwkundig Creatief Donkerbroek
 • Onze expertise
  Woningbouw – aan- en verbouw

Vele ontwerpen zijn gemaakt voor de recente eigenaren, de familie Constandse, opdracht konden geven voor het definitieve plan. Daarin is de woning voorzien van een nieuwe paalfundering en een geïsoleerde betonnen begane grondvloer. De woning is door een complete make-over van fundering tot nok en de ruime aanbouw een heerlijke woonplek geworden.

Cape Cod

De aanbouw is grotendeels bekleed met Cape Cod –chanelsiding (breed); een houtsoort die zeer onderhoudsarm en duurzaam is, waardoor de aanbouw heel duidelijk te onderscheiden is van het oude bestaande huis. Op de begane grond vormen de twee grote schuifpuien voor verbondenheid met het achterliggende landschap.

Vergelijkbare projecten