0516 514363

Bijzonder en betrokken bouwen in Appingedam

20 dec 2021

Bouwbedrijf Buiteveld heeft onlangs de bouw afgerond van de nieuw woonboerderij in Appingedam aan de Tolweg. We spraken een tijdje geleden de opdrachtgever (familie de Lange), om zo te horen hoe zij het bouwproces zelf hebben ervaren.

 

Wat was de specifieke opdracht voor Bouwbedrijf Buiteveld?
‘Er moest een aardbevingsbestendige woonboerderij worden gebouwd. Allereerst was de opdracht om te kijken hoe de ‘oude’ woning eventueel kon worden aangepast aan de voorwaarden voor een veilige woning. In dit traject heeft Bouwbedrijf Buiteveld ons van advies voorzien en hebben we uiteindelijk gekozen voor het compleet nieuw bouwen van onze woonboerderij’.

Hoe bent u met Bouwbedrijf Buiteveld in contact gekomen?
‘We hebben heel wat aannemers benadert om te horen in hoeverre zij wilden kijken wat er mogelijk was in het aanpassen, dan wel verbeteren van onze oude woning zodat deze voldeed aan de aardbevingsbestendige (bouw) eisen. Via via kwamen we in contact met Bouwbedrijf Buiteveld en zij doken niet weg voor hun verantwoordelijkheid, iets wat we als zeer prettig hebben ervaren’.

Versterken, sloop of nieuwbouw
‘In het eerste contact met Bouwbedrijf Buiteveld hadden we direct een hele fijne klik met Jaring. Bouwbedrijf Buiteveld was direct heel open en stapte niet weg voor het vraagstuk wat we hadden liggen. Ook al zat er niet direct een opdracht voor Bouwbedrijf Buiteveld in vanuit de eerste vraag, door hun aandacht en energie die zij erin hebben gelegd voelde het contact heel vertrouwd en hebben we uiteindelijk de bouw van onze nieuwe woonboerderij ook bij hun neergelegd. Ook het vervolgcontact met Rob en alle andere collega’s was heel aangenaam en plezierig’.

Hoe hebben jullie het bouwproces ervaren?
‘Als zeer zeldzaam! En dan bedoel ik dat we echt heel tevreden zijn over de betrokkenheid van Bouwbedrijf Buiteveld. Alle neuzen stonden bij iedereen dezelfde kant op en Buiteveld heeft echt heel goed meegedacht om tot de beste oplossing te komen. Kwaliteit van een uitzonderlijk niveau. Over de bouwers zijn we ook erg tevreden, we hadden met hun een persoonlijke band en dat maakte het heel prettig. Echte vakmensen waar we goed mee konden overleggen en praten. De waardering is én was er zeker en we willen Bouwbedrijf Buiteveld en alle betrokkenen bedanken’.

En nu?
‘We wonen inmiddels in onze nieuwe woning en de bouw heeft zelfs iets minder dan één jaar geduurd. We zijn heel blij met het eindresultaat. Dankjewel!’

Meer actualiteit