0516 514363
Ko-bus herbouw

Een terugblik op de herbouw van zorginstelling Ko-Bus

20 sep 2019
Een felle brand op 11 januari 2018 zorgde ervoor dat zorginstelling Ko-Bus in Zeijerveen totaal werd verwoest. Een afschuwelijke gebeurtenis die veel impact heeft gehad op de bewoners, medewerkers en de eigenaren. In juli van dit jaar heeft Bouwbedrijf Buiteveld de herbouw van het nieuwe pand afgerond. Nu, anderhalf jaar later, blikt eigenaar Evert Koops terug op de afgelopen periode én de samenwerking met Bouwbedrijf Buiteveld.

‘Na de brand zijn we direct gaan schakelen om ervoor te zorgen dat we de zorginstelling zo snel mogelijk weer konden herbouwen’, geeft Evert Koops aan. ‘We kwamen al vrij snel in contact met de Bouwrealist en zij adviseerden ons om eens contact op te nemen met Bouwbedrijf Buiteveld vanwege de ervaringen en wensen vanuit ons. Na een oriënterend gesprek waren we er voor ons gevoel meteen uit.’

Evert: ‘Vanaf het eerste moment hadden wij direct een klik met Buiteveld. Ze voelden de richting die wij op wilden gaan met de locatie precies aan. Hierdoor lagen we goed op één lijn, waren we het snel eens over de bouwplannen en konden we direct aan de slag!’

In juli van dit jaar is de bouw afgerond. ‘We zijn zeer tevreden over hoe de samenwerking gedurende het hele traject is verlopen. Problemen waar we in het oude pand tegenaan liepen, zijn verleden tijd. Het is gewoon een super fijn bouwteam geweest,’ aldus Evert.

‘De vernieuwde zorginstelling is volledig gasloos en voldoet aan al onze wensen wat betreft duurzaamheid, veiligheid en werkbaarheid. Op ons dak bevinden zich zonnepanelen en daarnaast hebben wij een duurzame warmtepomp laten installeren. Deze haalt de energie uit de grond, pompt de warmte op en verplaatst deze, een duurzame en kostenbesparende oplossing waarin Bouwbedrijf Buiteveld heel fijn heeft meegedacht’.

‘We willen dan ook Bouwbedrijf Buiteveld van harte aanbevelen als bouwpartner.’
Meer actualiteit