0516 514363

Groots genieten in hun nieuwe woning aan de rand van Oosterwolde

27 feb 2023

‘Groots genieten in hun nieuwe woning aan de rand van Oosterwolde’. 

Onlangs hebben wij een bezoek gebracht aan de familie van der Woude in hun nieuwe woning vlakbij de vernieuwde N381. Sinds 2021 heeft de familie de grond en plek in het bezit.

‘We woonden hiervoor in een woonboerderij precies schuin hierachter gelegen en wisten uiteraard van het bestaan van de vervallen woning die op de plek stond van onze huidige woning. Op een gegeven moment konden we dit plekje overnemen van de vorige eigenaar. Eerst waren we van plan om de vervallen woning te verbouwen maar na een gesprek met onder andere de ontwerper Jorrit Kok en Ate Buiteveld hadden we al snel de conclusie getrokken dat dit niet het meest verstandige was om te doen’, aldus Teake van der Woude.

‘We kenden Bouwbedrijf Buiteveld omdat ze in het verleden al eerder voor ons aan de slag waren geweest. Voor het nieuwbouwplan van deze woning kwamen in contact met Rob van der Hoek. We kregen direct het gevoel dat Bouwbedrijf Buiteveld graag voor ons wilde bouwen waarbij er vanaf het begin veel vertrouwen was’, geeft Sytske van der Woude aan.

‘In december 2021 is er een eerste start gemaakt met het grondwerk en is de fundering gestort. In de maand daarna is er enorm veel regen gevallen waardoor in februari de uitvoering weer is opgepakt. De bouw van onze woning heeft minder dan een jaar geduurd. Ondanks alle perikelen ten gevolge van de onrust in de wereld (o.a. materiaallevering, corona etc) zijn we heel tevreden over de uitvoering, communicatie en het uiteindelijke resultaat wat is opgeleverd.’

‘We hebben geen moment zorgen gehad over de bouw van onze woning en we zijn blij met het resultaat. We wilden graag een woning met een bepaalde charme welke grenst aan een combinatie van boerderij én schuurwoning en dat is voor ons gevoel goed gelukt. Bouwbedrijf Buiteveld heeft zich tijdens het hele proces heel betrokken opgesteld. Er waren zelfs momenten dat de ‘jongens’ langer bleven werken om bepaalde werkzaamheden toch op dat moment af te kunnen ronden en de bouwplaats was na afloop van elke dag keurig opgeruimd. Dit is niet iets wat altijd vanzelfsprekend is maar dit geeft wel aan dat Buiteveld enorm veel aandacht heeft geschonken aan de bouw en details, geeft Teake aan.

‘Een speciaal dankwoord gaat uit naar alle bouwers (o.a. Lolke en Alfred), leidinggevenden en andere partijen die betrokken zijn geweest bij de bouw van onze nieuwe woning’, aldus familie van der Woude.

Meer actualiteit