0516 514363

Opening ‘T Ambyld vrijdag 20 mei

26 mei 2022

Op vrijdag 20 mei j.l. was de feestelijke  heropening van OBS ’T Ambyld in Terwispel.

In opdracht van Stichting Comprix heeft de school een volledige, vooral interne , metamorfose ondergaan; uitgevoerd in de periode juni 2021 t/m januari 2022 door bouwbedrijf Buiteveld BV. Een dergelijke omvangrijke verbouw van een volledig schoolgebouw, waarbij de school in gebruik blijft, is een geweldige uitdaging.

Scheidend voorzitter van Stichting Comprix  Jan Veenstra gaf in zijn toespraak voor de kinderen  aan dat hun school van saaiste school tot de mooiste school van het heelal was omgetoverd.

De directeur van ’T Ambyld, Roelf Grasmeijer prees vooral het proces dat tot dit resultaat heeft geleid. Het motto  was steeds; “hoe lossen we het samen op”. De samenwerking met de timmermannen van Buiteveld, vooral met Jorrit en Jarno (buurman en buurman),  was geweldig. Er werd met weemoed van de mannen afscheid genomen door de leerlingen en het onderwijzend personeel.

De samenwerking tussen Marjan de Boer (beleidsmedewerker huisvesting Stichting Comprix), Oene de Jong (ODEON Bouwmanagement), Jan Werkman (projectleider Buiteveld) en Bernard de Vries (projectleider Bouma Technische Installaties) heeft geresulteerd in een school voor de kinderen van  Terwispel waarmee ze weer vele jaren vooruit kunnen.

Dank aan alle betrokkenen voor de constructieve en vooral prettige samenwerking.

Meer actualiteit