0516 514363
SWS Nijewier

Oplevering School SWS Nijewier te Tjalleberd

12 nov 2021

Vrijdag 12 november vond de officiële oplevering plaats van de nieuwbouw van de SWS Nijewier in Tjalleberd. Onder leiding van opzichter Michiel van der Linde werd een rondje gelopen door het gebouw en werden na afloop de sleutels officieel overhandigd namens Bouwbedrijf Buiteveld aan mevrouw Albertha Hoekstra (directrice SWS Nijewier) en de heer Alfred Vos (directeur van Stichting Tjongerwerven).

Terugkijkend op het bouwproces: Er is gestart op 30 november met het boren van de funderingspalen en hierna de fundering welke vlak voor de kerstvakantie 2020 is gestort. Hierna de hele ruwbouw van betonvloeren en kalkzandsteenmuren met metselwerk eromheen; dit was ca . juni 2021 wind en waterdicht waarna de afbouw is begonnen.

De bouwkundige werkzaamheden zijn eind oktober afgerond en we zijn totaal ca 11 maand hier aan het werk geweest.

De gehele bouw is in hele goede harmonie geweest met de opzichter Michiel van der Linde van Lindhorst Huisvestingsadviseurs uit Hoogeveen, Theo Bollen en Hylke Zijlstra van Penta architecten, Arjan Jonkers Technion Adviseurs en Sander van der Wagen van P.de Vries installateurs.

Het resultaat mag er zeker zijn en wij zijn trots op het eindresultaat.

Wij willen alle medewerkers en onderaannemers die hieraan meegewerkt hebben hartelijk bedanken voor hun inzet.

Tenslotte wensen wij de gebruikers van de nieuwe school, mevrouw Albertha Hoekstra (directrice SWS Nijewier) met haar onderwijsteam en onze opdrachtgever de heer Alfred Vos (directeur van Stichting Tjongerwerven) veel werkplezier in hun mooie gebouw.

Na afloop van de het gebeuren sprak onze nieuwsverzamelaar Niels nog met Albertha Hoekstra en Alfred Vos. De woorden van Alfred kort samengevat: ‘Het bouwen is zeer vlot verlopen, een hele fijne samenwerking. De flexibiliteit van Bouwbedrijf Buiteveld hebben wij enorm gewaardeerd en dank naar alle betrokkenen’.

‘Ik ben ontzettend veel betrokken geweest bij het hele project en dat ik vind erg fijn en positief. Soms ging het bijvoorbeeld over het doorgeven van een kleur of het bepalen van de plek van een garderobe kast maar de communicatielijnen met het bouwteam waren zeer kort’, aldus Albertha.

Binnenkort plaatsen we op onze website een fotoserie van de gebeurtenis.

Meer actualiteit