0516 514363

Start bouw appartementencomplex de Nije Hoop te Oudega

29 sep 2022

Gisteren op 29 september 2022 heeft wethouder Hartogh Heys van gemeente Smallingerland de eerste paal aangebracht voor het nieuwe appartementencomplex de Nije Hoop te Oudega.

Na een intensief maar enthousiast voorbereidingstraject is de bouw begonnen. Voor de kartrekkers van Dorpsbelang Oudega is na jarenlange inzet het moment aangebroken dat de oude en vervallen zuivelfabriek “De Hoop” wordt vervangen door een fraai appartementengebouw, de “Nije Hoop”.

Naast de diverse betrokkenen uit het voortraject waren ook de kopers van de 10 appartementen en 2 commerciële ruimten bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig.

Oudega krijgt een flinke opwaardering: niet alleen wordt dit mooie gebouw nabij de haven gerealiseerd, ook de hele haven wordt vergroot en vernieuwd.

WâldNet was aanwezig en heeft een mooi verslag geschreven. De drone-foto’s laten goed zien hoe Oudega straks een mooie ontsluiting op het vaarwater gaat krijgen. Bekijk het hier. 

Als Bouwbedrijf Buiteveld zijn we sinds eind 2022 door de Ontwikkelingscombi Nije Hoop BV als bouwteampartner bij dit traject betrokken. Het is de bedoeling dat het project over circa een jaar wordt opgeleverd.

De Ontwikkelingscombi Nije Hoop BV is een initiatief van Folkert De Haan en Johan de Haan van Haenen Vastgoedontwikkeling en Jelmer Kleinhuis van Bouwbedrijf Kleinhuis. Het ontwerp is van Lutsen Wijma.

Meer actualiteit