0516 514363

Tekenen voor Twirrewyn / Start (ver)bouw Twirrewyn

23 dec 2019

Tekenen voor Twirrewyn / Start (ver)bouw Twirrewyn

Op woensdagmorgen 18 december jl is, door de ondertekening van de aannemingsovereenkomst  door Jan Veenstra van Comprix en Jacob Koopmans van Bouwbedrijf Buiteveld, het officiële startsein gegeven voor de realisatie van de Twirrewyn te Donkerbroek. Het betreft een forse uitbreiding en grootse verbouw tot nieuwbouw van de voormalige locatie Het Startblok. Het Kindcentrum De Twirrewyn is ontstaan door de fusie van obs Het Startblok en cbs De Peggebult.

Van het bestaande gebouw wordt met name de bouwfysica aangepakt en de complete technische installatie vervangen. Doordat het dak wordt voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp met CO2 gestuurde ventilatie gaat dit zorgen voor zowel verwarming als koeling en ontstaat er een energieneutraal schoolgebouw. Hierin is tevens meegenomen de opwaardering van de data- en communicatie installatie.

Bij dit heugelijke moment waren naast de ondertekenaars ook aanwezig  Marjan de Boer van Comprix, Erik de Boer van Huisvesting-primair,  Hester Plomp van Scala, Peter Postma (sinds 1 augustus 2019) directeur van De Twirrewyn en Jan Werkman, projectleider van Bouwbedrijf Buiteveld. Bij deze gebeurtenis werd vooral gesproken over de goede onderlinge samenwerking binnen het bouwteam en de goede samenwerking met de gemeente Ooststellingwerf.

De oplevering staat gepland voor de herfstvakantie van 2020.

Meer actualiteit