0516 514363

Vernieuwde kinderboerderij Anna Zijlstrahoeve klaar voor de toekomst!

9 okt 2019

Voor Wil (onderdeel van Alliade zorggroep) heeft Bouwbedrijf Buiteveld het hoofdgebouw van de kinderboerderij Anna Zijlstrahoeve in Dokkum compleet vernieuwd. Na circa een half jaar verbouwen is het gereed en is 23 oktober a.s. de officiële opening van de vernieuwde kinderboerderij.

Samen met Jannette Draaisma (bedrijfscoördinator bij Wil) en Johan Lenting (operationeel manager bij Wil) kijken we terug op de bouw en samenwerking met bouwbedrijf Buiteveld.

‘Wil helpt mensen die een extra zetje nodig hebben én mensen die meer ondersteuning behoeven. De Anna Zijlstrahoeve biedt dagbesteding en leer-werktrajecten aan, aan ongeveer 18 cliënten met een ondersteuningsvraag. Deze mensen hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en kunnen door hun aanwezigheid op de vernieuwde Anna Zijlstrahoeve groeien en passende werkzaamheden uitvoeren’, aldus Johan Lenting.

‘Het betreft hier een brede maatschappelijke functie omdat er naast de dagbesteding ook nog eens dagelijks 2 tot 3 medewerkers plus een aantal vrijwilligers aanwezig zijn die samen zorgen voor passende oplossingen en een actieve samenleving in Dokkum en omstreken’, vult Jannette Draaisma aan.

De Anna Zijlstrahoeve trekt jaarlijks meer dan 10.000 enthousiaste bezoekers. ‘De wens was om naast het buitengedeelte het gebouw zelf ook meer een concrete invulling te geven waardoor we ook bij slecht weer voldoende functionaliteiten kunnen bieden aan bezoekers’, geeft Janette aan.

‘We hebben nu onder andere een groot horecagedeelte en een ruimte waarin we eventueel groepen kunnen ontvangen. Dit waren dan ook de voornaamste redenen om te gaan verbouwen’, zegt Johan Lenting.

‘Door de nieuwbouw zal straks de kinderboerderij het hele jaar geopend kunnen zijn. De gebouwen die vroeger dienden als stallen voor de dieren zijn getransformeerd en volledig geïsoleerd met onder andere schuimbeton vloeren. Het hoofdgebouw is hierdoor nu één groot geheel geworden, wat ervoor zorgt dat we zowel de cliënten als bezoekers op een prima manier kunnen huisvesten’.

Terugkijken op een geslaagde samenwerking

‘De samenwerking met de mensen van Bouwbedrijf Buiteveld was erg goed. Elke twee weken was er een  bouwvergadering waar wij vanuit de kinderboerderij ook bij aanwezig waren’, zegt Janette. ‘De communicatie ging uitstekend en we zijn erg tevreden over het resultaat en de samenwerking. Het is een modern en passend geheel geworden. Bovendien is het gebouw helemaal klaar voor de toekomst en staat het gebruiksvriendelijk voor onze cliënten voorop.’

Meer actualiteit