0516 514363

Wonen met aandacht voor elkaar – nieuwbouw 8 appartementen in Heerenveen

3 dec 2020

Wonen met aandacht voor elkaar!  In bouwteam hebben we een plan ontwikkeld van 8 grondgebonden appartementen en een gemeenschappelijke ruimte. De bouwvergunning wordt deze week aangevraagd. Er zijn nog 4 woningen te koop.

Initiatief nemers Theo Horsten en Tiny Oosterman hebben een bouwteam samengesteld. Zij hebben het voortouw genomen om een duurzaam en “warm” project te ontwikkelen.

TROUW schreef op 03-12-2020 het volgende:

Collectief wonen is een trend onder ouderen. Een stel uit Heerenveen bedacht een plan voor acht duurzame hofjeswoningen. Vier daarvan zijn al verkocht.  

Vrijstaand huis, Zweedse skeletbouw. Rustige, groene buurt in Heerenveen. Ruime woonkamer. Een serre en een enorme tuin. Tiny Oosterman (72) en Theo Horsten (71) wonen er nu drie jaar samen. Toch gaan ze binnenkort weer verhuizen. “Dit huis is te groot. En we missen sociale contacten in de buurt”, vertellen ze aan tafel. Oosterman is oud-onderwijzeres en Horsten werkte in de gehandicaptenzorg. “Wonen met meer aandacht voor elkaar, ontmoeting, samen dingen doen. Vooral in deze coronatijd merk je dat veel mensen daar behoefte aan hebben”, weten ze.

Als ondernemende types bedachten ze vorig jaar een plan voor acht kleine hofjeswoningen in hun woonplaats. Ze laten een afbeelding zien van het markante ontwerp van wat ’t Paviljoen gaat heten. Een ovaal gebouw met een terras aan het water en een gemeenschappelijke binnentuin. Acht gelijkvloerse duurzaam gebouwde appartementen van 85 vierkante meter.

De gemeente was enthousiast en wees een stuk grond aan in de groene Heerenveenster wijk Skoatterwâld, bij Oranjewoud. Er waren veel hobbels te nemen. Veel overleg. Met de gemeente. Een architect en aannemer zoeken. Andere kopers zoeken. Het vergde doorzettingsvermogen. Tiny: “De gemeente vond ons plan prachtig, maar stelde wel eisen. Aan materiaalgebruik, welstand. Het gebouw moest bijvoorbeeld een blikvanger zijn. Maar het is ons gelukt.”

het gehele artikel vind u op: Het ‘Knarrenhof’ wordt steeds populairder; Tiny (72) en Theo (71) bouwden er zelf een | Trouw

Bouwbedrijf Buiteveld sluit de aannemingsovereenkomsten met de kopers en zal de realisatie verzorgen. De start van de bouw staat geprognotiseerd op april 2021.

Meer informatie vindt u op www.hofjeheerenveen.nl

Meer actualiteit