0516 514363

Nieuwbouw NTCP hal met kantoren te Heerenveen

NTCP: Testcentrum met een missie

In 2019 hebben wij dit Nationale Testcentrum Circulaire Plastics mogen bouwen.  Dit veelkleurige en markante gebouw is specifiek gerealiseerd voor het NTCP.

 

 

 • Oppervlakte
  1200 m2 (incl kantoren)
 • Opdrachtgever
  OMRIN
 • Architect
  TWA Architecten
 • Onze expertise
  Utiliteitsbouw

Het NTCP is een not-for-profit organisatie, en het eerste onafhankelijke testcentrum in Europa. In dit centrum in Heerenveen wordt met onafhankelijke testen, uitdagende experimenten, pragmatisch en datagedreven advies en onderzoek bijgedragen aan het sluiten van de plastic kringloop. Het NTCP is ontwikkeld en gerealiseerd vanuit de noodzaak om (afval-) plastics te kunnen gaan scheiden. Dit doen ze met de volgende missie in het achterhoofd: 100% plastic afval herbruikbaar te maken. Dus niet weggooien of verbranden, maar duurzaam hergebruiken in de oorspronkelijke toepassing of een andere duurzame oplossing.

Wij hebben in bouwteam met afvalverwerker Omrin in een zeer kort tijdstraject dit bouwwerk mogen ontwikkelen en vervolgens bouwen. Het gebouw is 45 meter lang, 25 meter breed en 18 meter hoog. In het pand zijn kantoren opgenomen.     Meer informatie op:  ntcp.nl