0516 514363

Winnaar Nederlandse Bouwprijs 2019! – BIOSINTRUM

5 feb 2019

Het Biosinstrum in Oosterwolde is de winnaar van De Nederlandse Bouwprijs 2019 in de categorie gebouwen!

Dat is bekend geworden tijdens een feestelijke prijsuitreiking in het Beatrixtheater na de eerste dag van de BouwBeurs. Wij feliciteren de Gemeente Ooststellingwerf, het Biosintrum en uiteraard Architectenbureau Paul de Ruiter B.V. met dit prachtige resultaat!

We zijn zeer vereerd dat wij onderdeel mochten zijn van het consortium Natuurlijk Bouwen B.V. en dat wij als Bouwbedrijf Buiteveld dit bijzonder duurzame gebouw in bouwteam hebben gerealiseerd.

De gemeente Ooststellingwerf had Paul de Ruiter Architects opdracht gegeven tot het ontwerp van het uitzonderlijk duurzame gebouw op het Ecomunitypark. Het Biosintrum is een energieneutraal gebouw, dat voor meer dan 80% bestaat uit biobased materialen en een inspiratiebron vormt voor studenten en professionals. Volgens de jury bevestigt dit project dat de toepassing van biobased materialen geen science fiction maar realiteit is.

Diverse foto’s van het Biosintrum kunt u vinden op onze website (project Biosintrum) en op de website van Egbert de Boer Architectural Photography.

Meer actualiteit